Messi introvertált srácból lett világbajnok

Nemzetközi
Hirdetés
Fotó: Xinhua

Argentína világbajnok, és sokak vágya teljesült ezzel, hiszen Lionel Messi is felért a csúcsra. A Partvonal eheti adásban arról beszélünk, hogy az erőnléti edzések mellett mennyire fontos a sportolók mentális edzése is. Elsőként Hajdú Zoltán sportmotivációs mental tréner beszélt arról, hogyan lett egy introvertált emberből mindenki által imádott világbajnok.

Messi a legjobb példa arra, hogyan lehet valakiből vezéregyéniség, mondja a szakember. Több egyetem is foglalkozott Messi mentális állapotával, például az interneten fellelhető az a SWOT-analízise, melyet a 2014-es világbajnokság előtt készítettek róla. Ebben az olvasható, hogy Messit óriási tehetségnek tartják, rengeteg erősségét felsorolják, viszont a fejlesztendő területei között első helyen szerepelt, hogy a pályán akkor még nem viselkedett igazi vezéregyéniségként.

Ha összehasonlítjuk a 2014-es és a mai Messit, akkor jól látható a fejlődése

 – mutat rá Hajdú Zoltán. 

Mint mondta, korábban introvertáltabb személyiségként viselkedett, a katari világbajnokságon meghaladta önmagát és sokkal hatékonyabban vezette az argentin csapatot. Ma már óriási szakirodalma van annak, hogy egy átlagos teljesítményű személynél hogyan lehet csúcsteljesítményt előidézni több hónapos, akár éves munkával.

Az adásban szó volt még az úgynevezett Katar-gateről is: arról, hogy miért pont most robbant ki a botrány, és mit is akart Katar elérni valójában az Európai Unióban.

A teljes adás ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés