Mirkóczki Ádám: nem vagyok oda a magyar közéletért

Belföld
Hirdetés

Még nem döntötte el Mirkóczki Ádám, Eger jelenlegi polgármestere, újraindul-e az önkormányzati választáson. Azt mondja: sokan a közéleti viszonyok miatt nem akarnak politikával foglalkozni.

Mirkóczki Ádám
Mirkóczki Ádám Mirkóczki Ádám/Facebook

Még nem döntötte el Mirkóczki Ádám, Eger, újraindul-e a választásokon - hangzott el a Spirit FM NAgykép című műsorában. Úgy érzi, Egerben mindenki jól ismeri őt, mind a sikereit, mind a kudarcait, így nem tartja lényegesnek ilyen szempontból, mikor jelenti be az esetleges indulását az önkormányzati választásokon. Az ő esetében nem a “blődségek, demagógiák” fognak dönteni, hanem az, hogy ki hogyan ítéli meg őt. Elárulta, hogy még hátra van egy nagyobb beszélgetés a családjával, ami biztosan hatással lesz a döntésére. 1-2 hét és biztosat fog mondani ezzel kapcsolatban.

De arra is fel van készülve, hogy “hajrá, ami a csövön kifér, mindent bele”, de arra is, hogy “köszönöm szépen a lakosságnak, választóknak, becsülettel elvégeztem ezt az öt évet és valami egészen mást akarok csinálni”. 

Kérdésre elmondta, hogy azért bizonytalan, és amiért “nincs oda” a magyar közéletért, az az egyre kontraszelektáltabb, az egyre kevésbé minőségi humán erőforrás, mind a pártok részéről, mind a különböző közéleti szereplők részéről. Nem tudja, hogy ez a spirál mikor végződik becsapódásban - amit egyébként nagyon vár. 

Szomorúnak tartja, hogy amikor az ember lehetséges munkatársakkal beszélget, de mindenki a közéleti viszonyok miatt visszamondja, nem szeretne ebben részt venni, és még neki sincs erre ellenérve. Legfeljebb annyi, hogyha az alkalmas emberek nem, akkor jönnek az alkalmatlanok. “Ez egy nagyon nehéz műfaj” - fogalmazott Mirkóczki Ádám.

Az adásból az is kiderült, hogy Egerben a Momentum, a Demokratikus Koalíció már jelentettek be polgármester-jelöltet.

A közélet szerinte mind minőségében, mind mondanivalójában, mind gátlástalanságában olyan mélyre süllyedt, azokat az embereket, ahol helyben névvel, arccal ismernek, nem a pénzért vállalnának közfeladatot, azokat ez az egész taszítja, és egy olyan morális sorompót jelent, amit ők nem lépnek át - fogalmazott a polgármester.

Mirkóczki Ádám arról is beszélt, hogy Egerben jelenleg 3 Fidesz is van. Az újjászervezett Fidesz, az érintett frakcióvezető által szervezett garnitúra, akik civil szervezet formájában kívánnak indulni, de a Fidesz holdudvarából kiszakított embereket, aktivistákat tömörít, illetve a közgyűlés azon maradék Fidesz frakciója, akik bár ezen a néven vannak, de őket nem vették vissza a pártba, viszont a nevet használhatják. Róluk azt mondta, még kérdéses, hogyan indulnak az önkormányzati választásokon.

A kudarcok közé sorolja a Modern Városok Program lezárást, amit generálisan, egy kormányrendelettel vontak vissza a városoktól. Nekik ebben még sok feladatuk volt, az állam körülbelül 11 milliárd forintot vont vissza Egertől - mondta el a polgármester. 

A műsorban beszélgettek továbbá Őrsi Gergely II. kerületi polgármesterrel, Soproni Tamással, Terézváros momentumos polgármesterével, és Böröcz László miniszteri biztossal, aki V. Naszályi Márta ellen készül elindulni. A teljes adás itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés