Modernizálják a Kormányablakok működését, megújul az ügyintézés

Belföld
Hirdetés

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára volt az Exkluzív műsor vendége.

György István államtitkár
György István államtitkár

A korábban főpolgármester-helyettesként is dolgozó államtitkár büszke rá, hogy kidolgozták anno Budapest városüzemeltetési és közlekedési programját, létrehozták a Budapesti Városüzemeltetési Központot és a Budapesti Közlekedési Központot.

„Én egy picit szomorúan látom azt, hogy sok mindent lebontottak abból, amit mi akkor fölépítettünk. Szerintem jó alapokat csináltunk és jól is működött. Nagyon nem értek egyet azzal a közlekedéspolitikával, ami most zajlik. Természetesen a kerékpárosokat is a közlekedés részének kell tekinteni, de itt egy nagyon súlyos arányeltolódás van, és véleményem szerint hibás döntések sorozata.” – jegyezte meg György István.

A műsorban kitértek az államtitkár jelenlegi feladatköreire és a kitűzött célokra, melynek megvalósításán dolgoznak munkatársaival.

A kormány 2010-ben egy teljes közigazgatás-átalakítási folyamatba kezdett, megkezdték a kormányhivatali rendszer felállítását 2011-ben.

„A kormányablakrendszer kifejezetten jól kitalált, nagyon jól megvalósított rendszer. Ezt az ellenzék sem vitatja, az ott elvégzett feladatellátást nem igazán érte kritika.” – mondta György István.

A jövő a digitális ügyintézésben van, gőzerővel dolgoznak a papíralapú okmány helyettesítésén és azon is, hogy elektronikus kormányablakokat nyithassanak meg.

A teljes beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés