Nekiment a DK-nak Kunhalmi Ágnes: sokszor az emberek "nem önkéntesen mennek ide vagy oda"

Belföld
Hirdetés

Az MSZP társelnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: kap olyan jelzéseket például polgármesterektől, hogy ha "nyugalmat akarnak maguk közül", akkor kénytelenek megállapodni. Hangsúlyozta: nem lehet feláldozni a következő választásokat öncélúan egyetlen pártnak az oltárán.

Kunhalmi Ágnest a műsorban arról kérdezték, miért vándorolnak át más pártok - köztük az MSZP - politikusai is a DK-ba. Szerinte az ellenzéki pártok többsége nem csinál abból politikát, hogy ki lép be vagy ki egyes pártokból, nem úgy, mint a DK. Mint mondta, az a baj, ha ezzel van elfoglalva az ellenzék legnagyobb pártja, ebből nem lesz új Magyarország, de még új ellenzéki politizálás sem.

Az MSZP társelnöke azt mondta, a jászberényi választáson a DK választói is elmondták a pártról a véleményüket: miután kimaradtak az összefogásból, az emberek tudták, hova kell húzni az X-et - a Fidesz ellenében. Hozzátette: mindegy, hogy az ellenzéki oldallal így mi történik, a fontos, hogy lesz-e több szavazója.

"Nem csak a demokratikus MSZP-s mivoltom mondja azt, hogy egyébként ha egységesülni akarunk, csak a demokrácia és a sokszínűség ernyője alatt tudjuk megcsinálni, ez ma a politikai történelmi realitás" - fogalmazott.

Úgy látja, nem lehet feláldozni a következő választásokat öncélúan egyetlen pártnak az oltárán. Kunhalmi Ágnes a pártok közötti vándorlásról azt mondta, sokszor a politikusok "nem önkéntesen mennek ide vagy oda". Szerinte sok polgármester jelzi azt a nyomásgyakorlást, ha valaki "nem akar mondjuk a választásokon kétfrontos csatát vívni, ha nyugalmat akar maga körül, akkor bizony meg kell állapodni".

Arra a kérdésre, hogy a DK zsarolja-e a polgármestereket, úgy reagált: ő csak azt mondja, amit a polgármesterek jeleztek felé, hogy "meg kell kötni az alkukat más pártokkal", és az nem tud az együttműködés alapja lenni a másik fél miatt. "Kemény a helyzet" - fogalmazott.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés