Nem a meggyőzés a cél, de közös pontok mindenhol lehetnek - új műsor indul a Spirit FM-en

Belföld
Hirdetés

A Szemlélek Társalgó csütörtöktől lesz hallható, Sáhó Eszter műsorvezető, tartalommenedzser a Spirit FM Aktuál Pluszban elmondta, mi a cél, és hogy miért van ma kifejezetten nagy szükség a párbeszédre.

Sáhó Eszter felidézte, ez a műsor egy podcast formában már létezett, és azért ez lett a neve, mert azt látták, hogy ebben a korszakban rengeteg a vita, kommentelünk, karaktert gyilkolunk, tele van stresszel a kommunikáció, és nagyon hiányzik az, hogy akár egyet nem értő embereket leültetnek egy asztalhoz.

Sáhó Eszter szerint nehéz ezt kivitelezni, a háttérben rengeteg interjúlehetőség kimarad, sokszor hetekig egyeztetnek, de tavaly például sikerült leültetni egymással szemben a Pride egyik szervezőjét és egy keresztény írót, akik a családról beszélgettek.

Nem biztos, hogy a felek meggyőzik egymást, nem is ez a cél, de az, hogy vannak közös pontok, az kimondható egy ilyen műsor után - fogalmazott. A szerkesztő szerint egy "buborékok közötti hídépítés" a cél, hogy legalább a híd pillérjeit elkezdjék létrehozni. 

Az első adás március 16-án, csütörtökön lesz hallható a Spirit FM-en, a magyarországi pápalátogatás lesz a téma. A vendégek Görföl Tibor teológus és Szőnyi Szilárd újságíró. 

Hirdetés
Hirdetés