Önkényes Mérvadó: NoÁr az SZDSZ-árvák reménysége volt

Belföld
Hirdetés

Molnár Áron, a 2018 óta működő NoÁr mozgalom alapítója – és a Sztárbox legutóbbi győztese – egy rövid videóban közölte Facebookon, hogy a civil szervezet működését felfüggesztik. 

Molnár elsősorban a mozgalom tagjainak mentális és fizikai egészségének megőrzésével indokolta a döntést. Emellett „olyan pozíciók hiányoztak a mozgalom csapatából”, melyek nélkül nem tartható fenn a működés.

Egy elképesztően sikeres, közösségépítésben, adománygyűjtésben és szervezetfejlődésben kimagaslóan jól működő mozgalom lettünk, de muszáj volt mérlegelni, átgondolni és levonni a tanulságokat a kudarcokból és sikerekből. A végső konklúzió az időszakos megállás lett – magyarázta.

Molnár Áron a köszönetnyilvánítás után közölte, hogy a rendszeres adományokat – melyeket a NoÁr kapott a támogatóktól – leállították, ugyanakkor a banki átutalással segítőket arra kérte, manuálisan állítsák le az átutalásokat. Emellett azt is kérte a mozgalmat eddig anyagilag patronálóktól, hogy adományaikat csoportosítsák át más szervezetek megsegítésére.

Nem szeretne elemzői pozícióba került Horváth Oszkár, de korrektnek tartja, és azt mondja, “a csúcson kell abbahagyni” - mondta a hírrel kapcsolatban a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában a műsorvezető. Ugyanakkor szerinte itt csakis NoÁr egészségéről van szó, és drukkol neki, hogy minden rendben legyen.

Magyar Dávid arról beszélt, hogy egy mozgalmat létrehozni és működtetni is nehéz, de újraindítani százszor nehezebb. “Ha egyszer az szétesett, az nem fog újra összeállni” - mondta.

Puzsér azt mondja, hogy Molnár Áronnal kapcsolatban az volt a probléma, hogy soha, senki nem ismert benne magára, hogy kit képviselt ez a mozgalom az SZDSZ roncsán kívül. Az SZDSZ-árvák reménysége volt - fűzte hozzá Horváth Oszkár.

Arra volt jó Molnár Áron, hogy a szétcigizett hangú újlipótvárosi nagyik örökbe fogadják őt, hogy légy a kisunokám - fogalmazott Puzsér. Ráadásul színészként is játszotta el a mozgalmár szerepét is.

Ő vajon most azt mondja, mégsem kell leváltani a rendszert és visszahozni az egykori SZDSZ-t? - kérdezi Puzsér. Ha ő akarja leváltani a NER-t az egykori SZDSZ-re, ne vállaljon a NER kurzusfilmjében huszár szerepet - tette hozzá. Vállaljon szerepet, de legalább ne kurzusfilmben - magyarázta. Magyar Dávid szerint ezzel azt is demonstrálta a NER, hogy nincs megkülönböztetés, utalt ő is a Hadik című filmre.

“Megvásárolják maguknak kilóra azt, aki amúgy a leváltásukra tör” - mondta Puzsér.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés