Pankotai Lili: úgy érzem, mintha leéltem volna hét életet az elmúlt másfél hónapban

Belföld
Hirdetés

A diák, aki október 23-án heves beszédével - amely műfaja miatt trágár szavakat is tartalmazott - szinte egyik napról a másikra vált ismertté, a Spirit FM #nofilter című műsorában volt Köböl Anita vendége.

Pankotai Lili azt mondta, jól érzi magát, mint mondta, egy olyan helyzetbe került bele, amiből végül jól jött ki. Az október 23-án elmondott beszéde után új iskolába került, mint mondta, az, hogy bizonyos emberek számára közellenség lenne, erős kijelentés, de sokan szeretnék eltávolítani a köztudatból.

Sokan kifogásolták, hogy slam poetry előadásában vannak trágár szavak is, de Pankotai Lili szerint ebben olyan tételmondatok hangzottak el, amiről könnyű elvonni a figyelmet azzal, hogy a szavakon lovagolunk. Szerinte tévedés a tüntetéseket olyan színben feltüntetni, hogy "na, ezt tanulják a diákok a tanáraiktól."

"Aki fennakad azon a hat trágár szón, ők alapvetően sem szeretnének a lényeggel törődni. Nagyon jól kihasználja a média, főleg a kormánypárti média azt, ha valamire hatni tud, ha valamilyen ingerküszöböt átlép az embereknél" - fogalmazott, hozzátéve: a trágárság ilyen, és ha a média ezt harsogja, az az emberekben nemtetszést válthat ki. 

Úgy látja, ez ellen konkrétan nem tud tenni semmit, esetleg olyan szövegeket próbál írni, ami még inkább kimondja az igazságot, annyi előnye ugyanis van a dolognak, hogy most ha ő megszólal egy tüntetésen, arra jobban odafigyelnek az emberek.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés