Puzsér a kegyelmi ügyről: Hogy kell ezt megmagyarázni?

Belföld
Hirdetés

Ez egy igazi identitás-merénylet, ennél súlyosabb krízis nem is érhette volna az uralmat Magyarországon - mondta el Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. 

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

Ez az ügy szerinte a rendszer szívének a középpontjába csapódik, itt most a rendszer éppen a gyermekeinket védelmezi meg, amikor kiderül, hogy K. Endrét, aki eltussolja a gyermekmegrontási ügyeket, az igazságügyminiszter felterjeszti kegyelemre, a köztársasági elnök kegyelemben részesíti, majd ezt ellenjegyzik. Az a két nő, akiket a magyar állam kijelölt a gyermekek és családok védelmére, és az LMBT lobbi elleni harc első vonalába, a pedofil bűncselekmény eltussolójának a kegyelmét aláírják. Hogy kell ezt megmagyarázni? - tette fel a kérdést Puzsér.

Ezt nem lehet - válaszolta meg azonnal Magyar Dávid. Elmondta, hogy neki ennek a történetnek csak egy része, hogy ilyen szörnyű esetek történnek gyermekotthonban, de kiderül az is, hogy az állam ellenőrző szervei nem tudják az áldozatokat megvédeni. Úgy látja, a bicskei gyermekotthon úgy működött, ahogyan a Fidesz: ha vannak is belső viták, azok ne menjenek ki. Kapkodásnak, fejetlenségnek élte meg, ahogyan a politikai elit eltolta magától Novák Katalint, hogy nincs közük hozzá, oldja meg.

Orbán Viktor nyomorultul fut az elveszett pillanat után, neki most fontos kiállni és elmondani, hogy ő félbehasítaná, ha valaki a gyerekeihez hozzányúlni - tette hozzá Puzsér. 14 éve vezeti Orbán Viktor teljhatalommal a kurzusát, és 14 év után most jött el a pillanat, hogy módosítsa az Alaptörvényt?

Azon hangosan felnevettek az adásban, amikor szóba került, hogy a kegyelmi döntéssel összefüggésbe hozott Balog Zoltán református püspök épp a botrány kirobbanásakor közölte, hogy elutazik imádkozni és nem lesz elérhető.

Átlátszónak tartja Puzsér, hogy Bayer Zsolt publicisztikában követelte a következményeket, szerinte pontosan tudta a szerző, hogy Novák Katalin mire készül. “De Jeszenszky Zsoltnak nem adták le a drótot” - tette hozzá. Boros Tamás műsorvezető szerint ez annyiban igazságtalan, hogy Jeszenszky még Orbán nyilatkozata előtt “túlbuzgó” volt, ezért nem tudhatta, hogy Novák Katalinra kiadják a kilövési engedélyt. Miután idéztek Jeszenszky cikkéből, Puzsér azt mondta, hogy akár névtelen feljelentésnek is elmenne az írás, Jeszenszky ugyanis nem volt tisztában azzal, hogy “éppen a sz.rt hányja a gazdáira”. Székely az illető? Ez szempont volt a kegyelemnél? - tette fel a kérdést Puzsér. Hol van ennek a Jeszenszkynek az erkölcsi érzéke? - folytatta. “Megrontanak egy kölyköt, a srác vonat alá veti magát, és ő arra hivatkozik, hogy az édesanyja az ügy eltussolójának Erdélyben él? Arra hivatkozik, hogy rendszeresen hurcolta a kölyköket a Puskás Akadémia rendezvényeire? Meg hogy székely származású?” - lett egyre indulatosabb Puzsér.

Nem volt kétségünk, hogy a rendszer kétszínű - mondta Magyar Dávid. Felemlegette, hogy Budaházy felmentése is politikai üzenet volt, miszerint a gyurcsányista-sorosista rezsim ellen való lázadás az nem terrorakció, hanem forradalom, szabadságharc. Ezzel az üggyel megpróbálták szerinte pacifikálni a szélsőjobbot. “Nyilván K. Endre ügye az más, ő valakinek a valakije” - fűzte hozzá.

Magyar Dávid arról is beszélt, hogy a kormány éppen felmérést végez, és lesz egy szó, amivel meg fog telni az összes MTI-közlemény, az összes megyei lap. Boros szerint ez már meg is van, az egyik az, hogy becsületes mindkét lemondott politikus, és a felelősségvállalás - ezeket már “tolja a Megafon ezerrel”. Magyar szerint offenzívába fog lendülni a propaganda, mert a defenzíva nem Orbán Viktornak való. “Ő egy csatár” - tette hozzá. Puzsér szerint nem a pedofilok és a homoszexuálisok összemosása lesz terítéken, hanem más fronton támadnak majd.

Novák Katalin lemondó beszédéről Magyar Dávid azt mondta: “a szerencsétlen tényleg a könnyeivel küzd, az arca szétcsavarodik, mert neki még ezt is meg kell csinálnia”. “A Magyar Péter legalább úgy szállt ki, hogy fogta a kézigránátot, kihúzta a biztosítótűt és a háta mögé bevágta” - tette hozzá. Nem irigyli Novák Katalint, tette hozzá. Boros Tamás szerint a beszédből a becsukott szemű fohász “a magyar politikatörténet legszánalmasabb pillanata volt”. Magyar Dávid szerint ráadásul Nováknak azért kellett lemondania, mert eljutott a hír a szavazókhoz, önmagában az kevés, hogy az ellenzéki sajtó valamit megír.

A teljes adás itt nézhető vissza:

Hirdetés
Hirdetés