Puzsér a magyar Nobel-díjasokról: akik a magyar géniusz diadalát látják benne

Belföld
Hirdetés

Puzsér Róbert publicista azt mondta a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában, hogy a nemzeti radikális kurzus rögtön a magyar géniusz diadalát látja meg abban, hogy Karikó Katalin Nobel-díjat nyert.

"Mert ha élvezettel dolgozol, akkor nem érzed, hogy ez munka, mert ez lesz a hobbid is, ami foglalkoztat, amin gondolkodsz. Különleges képességekkel nem rendelkezem. Inkább kitartó és szorgalmas vagyok, olyan, aki a körülmények hatására jobban kapaszkodik, mint a többiek.” - mondta korábban Karikó Katalin, aki 14. magyarként kapott Nobel-díjat. Vele együtt Drew Weissmannt is díjazták az mRNS-alapú oltási technológia kifejlesztéséért, amit sikerrel alkalmaztak a covidjárvány elleni küzdelemben.

A Nobel-díjat odaítélő bizottság döntését azzal indokolta, hogy a Pennsylvaniai Egyetem magyar biokémikusa és amerikai kutatóorvosának felfedezése a nukleozidbázisok módosításáról lehetővé tette hatásos covid elleni mRNS vakcinák kifejlesztését. Azt írják, hogy a kutatók áttörő felfedezéseikkel teljesen átformálták az ismereteinket az hírvivő RNS (mRNS) immunrendszerrel történő kölcsönhatásáról, és a díjazottak hozzájárultak ahhoz, hogy soha nem látott gyorsasággal lehessen oltásokat kifejleszteni a modern korban az emberi egészséget egyik leginkább fenyegető helyzetben.

Ez a Nobel-díj az aktuális, évenként megrendezett expo azoknak, akiket nem érdekel a tudomány, vagy nem értenek a tudományhoz - fogalmazott Puzsér Róbert az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en. Mint kifejtette, a tudomány nem verseny, de évente egyszer azt kell belőle csinálni, hogy mindenki számára élménnyé váljon a tudomány. Most pedig van néhány “megszentelt” nap, amikor a tudomány bulvárélménnyé válik - fejtette ki. Tényleg Karikó Katalin és a kifejlesztett mRNS-technológia mentette meg az embereket a covidjárványtól? - tette fel a kérdést. Azt mondja, voltak egyéb, más technológiával készült vakcinák, amiket a kínaiak és az oroszok alkalmaztak.

Horváth Oszkár szerint viszont Puzsér belelovallta magát, és azt mondta, hogy elitista, hogy “ne lehetne leszállítani bármilyen kulturális ágat, hogy egy nagyobb közönség hozzáférhessen”.

Puzsér pedig arra alapozza a véleményét, hogy egy beszélgetésben azt mondták, Karikó Katalin megmentette az emberiséget az mRNS-oltással. “Ez a kijelentés abszolúte nincsen igazolva” - fogalmazott a publicista, és azt mondta, ennek a szellemében “ujjongunk” most.

Hozzáfűzte, hogy “a nemzeti radikális kurzus rögtön a magyar géniusz diadalát látja meg ebben”. Majd megkérdezte, miért kellene annyira örülni, amikor a Svéd Tudományos Akadémia, ami “ennek a férgesült, nyugati, ráadásul migránssimogató, gender-hitvalló” országhoz tartozik, osztja a díjat. “Érdekes, ilyenkor félre vannak téve az erre vonatkozó averziók” - tette hozzá.

Kiemelte Krausz Ferenc fizikai Nobel-díját is, így vele együtt 15 magyar kapta meg ezt az elismerést, közülük 14-en nem a magyarországi tevékenységükért kaptak Nobel-díjat.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés