Puzsér a Petőfi Zenei Tanácsról: "színtiszta államszocializmus"

Belföld
Hirdetés

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács. A szakmai tanácsadó testület elsődleges küldetéseként a popkultúrának, korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztését jelölte ki. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában a kommunizmushoz hasonlította a helyzetet.

"Színtiszta államszocializmus" - vélekedett a publicista, hozzátéve: ez a kifejezés, hogy tanács, "a komcsik nevezéke volt". Szerinte ez nem véletlen, olyan, mintha direkt játszanának rá "a posztkomcsiságukra".

"A kommerek még az önkormányzatot is úgy hívták, hogy tanács. (...) Aztán lett önkormányzat, a rendszerváltás után" - tette hozzá. Mint mondta, a tanácskozás fogalma ellen nincs kifogása, de a Petőfi zenei Tanáccsal egy intézményt neveznek meg, "mint a komcsik".

Nagy Feró adott egy interjút ezzel kapcsolatban, mint fogalmazott, Magyarországon "egy csomó Erdős Péter" dönti el, hogy mi a jó zene. Puzsér Róbert szerint Nagy Feró ezeknek a rádiócsatornáknak a zenei igazgatóira céloz, de különös, hogy míg ezt a sok-sok Erdős Pétert látja, de "az egyetlen Erdős Pétert mind felett", Demeter Szilárdot, aki őt most tanácstaggá tette, nem veszi észre.

Hirdetés
Hirdetés