Puzsér: Gáspár Győző egy sértés volt

Belföld
Hirdetés

Nem az a probléma, hogy a nemzeti radikális kurzus nagy történelmi megbékélést gyakorol a magyarság meg a cigányság között, sőt. De hogy ezt a nagy történelmi megbékélést miért Gáspár Győzővel, Kis Grófóval, Mága Zoltánnal kell reprezentálni, ez viszont kérdés - mondta Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. 

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

Gáspár Győző szerint a falnak rohant Dúró Dóra, amikor Novák Katalint kritizálta – írta meg a 24.hu. A Mi Hazánk elnökhelyettese egy Facebook-posztban reagált arra, hogy a köztársasági elnök felköszöntötte a Fidesz-tag Gáspár Győzőt 50. születésnapja alkalmából. Dúró Dóra a többi között azt írta, Novák Katalin azért gyakorolt gesztust, mert a televíziós személyiség „szavazatokat hoz a Fidesznek.” Győzikét egyébként Novák Katalin mellett Szijjártó Péter is írásban köszöntötte fel születésnapján.

A kritikára reagálva Gáspár Győző a Mandinernek adott interjújában elmondta: mindkét levélnek volt előzménye: „Én nagyra becsülöm őket, s ennek reményében – bár tudtam, kevés az esély rá, hogy eljöjjenek – meghívtam őket a születésnapomra, ahol csaknem kétszázan voltunk. A meghívókat elküldtem, és erre jött tőlük egy-egy hallatlanul udvarias levél, amelyben jelezték, nem tudnak részt venni az eseményen, majd mindketten boldog születésnapot kívántak. Emberi gesztust gyakoroltak.” – magyarázta Gáspár. Végül azzal zárta a témát, hogy szerinte a Mi Hazánknak nagyon kellene a szavazat, ezért született a poszt is.

Gáspár Győző a nemzet szívcsakráját reprezentálja - mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Hozzátette: ebben az országban, ezzel az etnikummal, és a hozzá tartozó reprezentánsokkal, mint például Gáspár Győző vagy Kis Grófo, nem érdemes szembe menni, mert az vályogfalnak rohan, aki ezt megteszi.

Horváth Oszkár műsorvezető szerint nonszensz elképzelés, hogy “eljön a köztársasági elnök a születésnapomra”. Erőszakos, kikényszerítő magatartásnak véli azt, ami történt, szerint Gáspár Győző átlépett egy határt. Biztosnak tartja, hogyha ő hívná meg akár Szijjártót, akár Novák Katalint a születésnapjára, még Havasi Bertalantól sem kapna választ.

Puzsér is megerősítette: átlagemberek nem várják el Magyarországon, hogy “a külügyminiszter meg a köztársasági elnök velük parolázzon a születésnapjukon”. 

Nem az a probléma, hogy a nemzeti radikális kurzus nagy történelmi megbékélést gyakorol a magyarság meg a cigányság között, sőt. De hogy ezt a nagy történelmi megbékélést miért Gáspár Győzővel, Kis Grófóval, Mága Zoltánnal kell reprezentálni, ez viszont kérdés - mondta a publicista. Azt is fejtegette, hogy egy bizonyos kulturális mércét meg kell ütni. Ha a megbékélést fehérekkel is reprezentáljuk, “akkor nem érjük be Tóth Gabival”, legalábbis ezt jelentené a kulturális mérce Puzsér szerint.

“A Gáspár Győző egy sértés volt, egy, a cigányság arcába vetett sértés” - jelentette ki Puzsér. Ezt a sértést emeli ki és vele reprezentálja a cigányságot a szélsőjobboldali kurzus, tette hozzá. “Ez a döbbenet ebben” - mondta.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés