Puzsér: ízléstelen és gyalázatos a DK plakátkampánya

Belföld
Hirdetés

Több mint 800 helyre kerülnek ki országosan a Demokratikus Koalíció új óriásplakátjai, amik gyakorlatilag a Fidesz és Orbán Viktor kormányfő lepedofilozásáról szólnak. 

A DK által bemutatott plakát
A DK által bemutatott plakát

A párt a Facebookon mutatta meg szombaton, mire készül, így érvelve: „A DK plakátja a keresztény-konzervatívnak és családbarátnak hazudott kormány képmutatására reagál, a DK EP-képviselőinek plakátja pedig európai gyermekvédelmet sürget.”

Donáth Anna Momentum-elnök pár órával később a Facebook-oldalán reagált, ismét nem kímélve a DK-t - amellyel egy napja állapodtak épp meg a budapesti polgármesterjelölti helyekről. A poszt elején a kegyelmi ügyet minősíti, többek közt „erkölcsi Csernobilnak” nevezve azt.

Szerinte a plakát olyan, „mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájában készült volna”, és azt üzeni, hogy pedofilok és nem pedofilok állnak egymással szemben. „Hányingerem van” – folytatja. Szerinte a kampány „gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó”, és elveszi a fókuszt a bicskei áldozatokról és a gyermekvédelemről. Így zárja mondandóját:

„Szeretném kérni az ellenzéki világ szereplőitől és minden jóérzésű embertől, hogy elkeseredettségüket és jogos felháborodásukat ne durvuló retorikával, nagyotmondással, gyűlöletbeszéddel, gyűlöletplakátokkal vezessék le. Maradjanak emberek.”

A DK ezzel a plakátkampányával azt demonstrálja, hogy semmilyen tekintetben nem képezi az alternatíváját a Fidesznek - fogalmazott a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában Puzsér Róbert publicista. Nem alternatívája a Fidesznek, hanem csak a mínusz egyes szorzata. Valójában nincsen erkölcsi, szellemi vonatkozásban semmi lényeges különbség - tette hozzá a publicista.

A Fidesz retorikája szerint a homoszexuálisok pedofilok, és fordítva, ami gyalázatos hazugság és mocskos beszennyezése azoknak a homoszexuális embereknek, akik semmi mást nem akarnak, mint a saját cselekvési jogukkal élni egy olyan szexuális helyzetben, ahol minden résztvevő nagykorú és a saját akaratukból vannak jelen - magyarázta Puzsér.  Ezzel szemben a DK azt az állítást teszi, hogy a pedofilok fideszesek és a fideszesek pedofilok. Puzsér szerint ez ugyanannyira hazugság, ízléstelen, gyalázatos. 

A publicista igazat ad Donáth Annának abban, hogy a DK akciója “rogán antali élmény”. Pont annyira tekinti ez a kampány felnőttnek és értelmesnek a magyar társadalmat, mint amennyire Rogán Antal - tette hozzá Puzsér. Semennyire sem a valóságra reflektál, hanem a kurzus által sugárzott hazugságot fejezi ki és nem tekinti a társadalmat elég felnőttnek ahhoz, hogy a frontális lebennyel kommunikáljon, hanem a zsigerekkel, a gyomorral, az ösztönvilággal - magyarázta. Infernális gyűlöletet akar szerinte felkorbácsolni a DK, pontosan a fideszes gyűlöletkeltés mintájára.

Szabó Eszter annyival árnyalta a képet, hogy a Momentum frakciója a múlt héten úgy jelent meg a parlamentben, hogy az egységes laptop-védőjükre a “pedofidesz” felirat volt ragasztva, vagyis “szó szerint ugyanazt csinálták, mint a DK. Összemosták a Fideszt a pedofilokkal, és ugyanazt tették, amire most hányingerkeltőt használnak”.

Puzsér visszakérdezett, hogy akkor most mégis mitől van hányingere Donáth Annának? “Úgy tűnik, hogy a DK elette a kenyerüket” - mondta Puzsér, hozzátéve, hogy Donáth Anna most hányingert kap attól, amit két hete még ők csináltak.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés