Puzsér: miért szakított Pétery-Novák Éva a Librivel?

Belföld
Hirdetés

Péterfy-Novák Éva bejelentette, hogy nem fogja többet a könyveit megjelentetni a Librinél. Puzsér Róbert publicista szerint az írónő még várhatott volna.

Szerződést kötött a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről. A tranzakcióval az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC válik a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó szereplőjének 98,41 százalékos tulajdonosává – közölte az MCC kedden. Péterfy-Novák Éva közölte, hogy nem kívánja a könyveit megjelentetni ezután a kiadónál.

A kisgömböc egyre hízik, fogalmazott Puzsér Róbert publicista. Szerinte “Magyarország és a NER közti hézag egyre szűkül”. Azt viszont nem érti, Pétery-Novák Éva miért ne várhatná meg, hogy eljöjjön az a pillanat, amikor tényleg nem írhatja meg azt, amit akar, miért nem elég eljönni akkor a Libri kiadótól, amikor kiderül, hogy cenzúráznák. Úgy véli a publicista, hogy a puding próbája az evés, vagyis “akkor derül ki, hogy diktatúra-e, ha lehívjuk a rendszernek a kontrollját.” 

“Önként felad egy olyan nyilvános pozíciót, amely nyilvános pozíció mind a mai napig szabad médiumnak számított az ő szemében”, fejtette ki Puzsér. Szerinte Péterfy-Novák nem a saját döntését hozta meg, “hanem a kurzus szívéből diktált elvárás” nehezedik rá.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés