Puzsér: Orbán szerint az ő barátsága véd meg minket Putyintól

Belföld
Hirdetés

Orbán Viktor valójában nem is a saját terrorjával, alávalóságával, korlátlan hatalmával és gátlástalan etatizmusával fenyegeti meg a magyarokat, hanem Putyinéval - mondta Puzsér Róbert az Önkényes Mérvadó című műsorban.

A nyugati elit napról napra jobban elkötelezi magát a háború mellett. Mára hallani sem akar a békéről, csípőből elutasítja a megegyezést - mondta videójában a Megafon munkatársa, Apáti Bence, majd így folytatja: "Az emberi civilizáció leheletnyire került a megsemmisülésétől. Ha ugyanis a NATO beszáll a háborúba, akkor ne legyen kétségünk, itt bizony atomháború lesz. (...) A számok megdöbbentők: a bomba 31 négyzetkilométeres körön belül minden élőlényt elpusztítana. 15–30 napon belül szinte biztosan mindenki meghalna a támadást ért területen belül, vagy fertőzésben, vagy belső vérzésben, vagy daganatos betegségben. A lökéshullám még nagyobb területet érne el, 250 négyzetkilométeren pusztítana, és az agglomerációt, például Budaörsöt és Budakeszit is elpusztítaná. Az Operaház 60 kilométeres vonzáskörzetében mindenki harmadfokú égési sérülést szenvedne. Mit jelent ez pontosan? A hám és az irha károsodnak, de a sugárzás a bőr alatti kötőszövetet is eléri - mondta Apáti."

Az a helyzet, hogyha itt a NATO beszáll a háborúba, akkor Oroszország többé nem viccel - mondta Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Senki ne gondolja, hogy Oroszország tétlenül fogja nézni, hogy elveszíti Donyecket és Luhanszkot, tette hozzá, ami egy akkora ego sérelem lesz, hogy nem is lesz más választásuk, mint atomcsapást mérni egy NATO-tagállamra, például Budapestre. Vagyis szó nincs arról a publicista szerint, hogy a “rothadó” Nyugat támadná meg Magyarországot, hanem Oroszország - és ezért kellene a magyaroknak önmagukat Oroszország szolganépévé gyalázni, különben jön a cár-bomba.

Önmagában Apáti Bence videója egy atomcsapás az értelemnek - tette hozzá Csunderlik Péter történész. Külön szórakoztatónak tartja, hogy Apáti Bence, aki úgy lett híres, hogy hangsúlyozta, hogy “ő az a bukott balettművész, aki nem homoszexuális”. Ez nagyon komoly teljesítmény, nem kéne lebecsülni! - szúrta közbe Puzsér.

Amikor európai politikusok a nukleáris fegyverekről beszélnek, akkor leginkább taktikai, elrettentő eszközként gondolnak az atombombára, és nem olyanra, amit ténylegesen be kell vetni.  A probléma az, hogy senki sem gondolta a második világháborúban sem, hogy majd be kell vetni, vagy be fogják vetni az amerikaiak. Általában a háborúk elején azt szokták gondolni, hogy bizonyos dolgok persze nem történhetnek meg akkor sem, hogyha egyébként durva lesz a helyzet a frontvonalon, aztán minden megtörténik, a lehető legrosszabb forgatókönyvek valósulnak meg - idézte Puzsér Orbán Viktort. Ez szerinte “nagyon történelmietlen”. Azt mondja, a II. világháborúban nem létezett ez a fegyver, onnantól, hogy létezett, egy csapatnyi ember tudott róla, a bevetése óta tudunk a fegyverről. Tehát ez a példa “hülyeség”, más példát meg nem tud hozni Orbán. Orbán érvelése alapján az ő Putyinnal való barátsága védi meg a magyarokat - tette hozzá. 

Boros Tamás műsorvezető emlékeztetett: ha halállal fenyegetünk egy társadalmat, megtörténik egy szélsőjobbra tolódás, előítéletekre, intoleranciára, ellenségeskedésre ösztönöznek a különböző másokkal szemben. Vagyis az emberi cselekvések nagy részét a halálfélelem motiválja. És itt jön a Fidesz ideológiája: itt vannak ők, kínálnak valamit, ez a biztos, ehhez kell ragaszkodni.

A hidrogénbombával való fenyegetőzés valójában hidrogénbomba ledobása a politikai diskurzusra - fogalmazott Puzsér. Orbán Viktor valójában nem is a saját terrorjával, alávalóságával, korlátlan hatalmával és gátlástalan etatizmusával fenyegeti meg a magyarokat, hanem Putyinéval. Putyinnal kell vigyázni, és Orbán az, aki visszatartja a barátságával őt. De vigyázzunk, mert ha ez elvész, mert a magyarok rosszul döntenek, Putyint nem tartja vissza semmi - fejtette ki a publicista.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés