Puzsér: Rogán és Magyar Péter nem egy ligában játszanak

Belföld
Hirdetés

Magyar Péter, Varga Judit volt férje a legutóbb, Telexnek adott interjújában azt mondta, érzi az emberek támogatását. Arra a kérdésre, hogy ő tervez-e politikai alternatívát állítani, azt mondta, hogy most érez egy olyan pillanatot, amikor rengetegen látják be, hogy „ez így nem mehet tovább”, és nagyon sokan támogatják. Viszont azt is tudja, ha ő belépne, akkor „olyan támadáscunami elé nézne, amilyen még nem volt a magyar politika történetében”.

Puzsér Róbert publicista
Puzsér Róbert publicista

Puzsér Róbert publicista, a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában így reagált: úgy beszél a barátunk, mintha  nem egy hete csinálná, hanem erre föltette volna az életét. Ő szolgálja a hazáját, a nemzetét, fáradhatatlanul - idézte Puzsér Magyart, majd hozzátette: “dehát öreg, egy hete csinálod, két hete még a NER-nek az egyik befolyásos alakja voltál”. Szerinte “már tele van halálos pátosszal a hangja”, Magyar úgy áll hozzá, hogy kicsit megrendül a saját nagyságától, a saját hősiességétől, amit most kifejezésre juttat. “Több szerénységet” - javasolja Puzsér.

Horváth Oszkár műsorvezető is ezt érzi, hogy Magyar egyfajta jóságra utaló pátosszal, de kérkedik. Hozzátette, hogy mindenesetre valóban jó pillanat ez. 

Nagyon reméli Puzsér Magyarról, hogy ő nem egy újabb Simicska vagy Bige László, hanem ez egy elvi kiállás, és nem üzleti érdek mentén történik az, ami. Reméli, hogy Magyar azért szakított a NER-rel, mert az valóban tarthatatlan a számára és nem azért, mert Rogán Antal és a NER-társai kiszorították valami jól jövedelmező üzletből.

Felidézte, hogy a Partizánnak adott interjúban, amikor Magyar Péter Orbán Viktorról beszélt, akkor ő még mindig látott Magyar szemében egyfajta “szerelmes elfogódottságot” Orbán “hallatlan” tudása, műveltsége, képességei miatt. “Éreztem ennek a feudális, személyi függőségi rendszernek a bukéját az ő attitűdjében”, ami nem fél óra alatt párolog el - fogalmazott a publicista. A Gulyás Márton-féle interjúból inkább az jön le a számára, hogy Rogán Antal a NER rossz szelleme, és ha Orbán Viktor tudná, micsoda gyalázatos dolgokat csinál, akkor Rogánnak repülnie kellene. Horváth Oszkár szerint ez is egy stratégia: odaadja a lehetőséget a miniszterelnöknek, hogy előadhassa, hogy nem tudott semmiről.

Rogán Antal hallatlanul befolyásos ember, akivel Magyar Péter nemhogy egy ligában nincsen, hanem jópár ligával lejjebb játszik. Már akkor is lentebb játszott, “amikor még a NER-ben tanyázott” Magyar - tette hozzá Puzsér. Hangsúlyozta, hogy mintha azt érezné, Magyarnak nem is Orbán Viktorral vannak problémái, hanem Rogán Antallal.

Felidézték azt is Magyar Péter interjújából, hogy a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó időnként számon kért minisztereket, de a személyi döntésekbe is volt beleszólása. Puzsér ezt úgy kommentálta, hogy “nagyon demokratikusan hangzik”. Azt is mondta, hogy polgári társadalomban nem fordulhat elő olyan, hogy a miniszterelnök felesége minisztereket utasítgasson. Egy feudalizmusban viszont ez a természetes ügymenet, hiszen a személyi függőségek rendszerében a miniszterelnök felesége, a miniszterelnök egész családja a miniszterek fölött áll. Magyarország az a hely, ahol klánok uralkodnak - tette hozzá.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés