Puzsér szerint az ellenzék közröhejbe fullasztja az Orbán-rendszer elleni indulatot

Belföld
Hirdetés

Tüntetés akkor és most: összehasonlították a 2006-os tüntetést és a 2023-as kordonbontást az Önkényes Mérvadóban.

“Ez a gyerekverő állampárt irodája!" – ezt a feliratot ragasztották ki a Momentum Mozgalom aktivistái országszerte a Fidesz irodáira, közölte a párt Facebook-oldalán. A posztban azt írták: „a hatalom nem fogja tudni megfélemlíteni azokat, akik az igazságos oktatásért tüntetnek”.„Mi ott leszünk és kiállunk a jövőnkért! Nem hagyjuk cserben a diákokat és a tanárokat, mert már nincs hova hátrálni!”, fogalmaztak. Schiffer András szerint az, ami a múlt héten történt, nem a pedagógusok béremeléséről szólt, hanem arról, hogy legyenek “kva jó” képek arról, hogy a rendőrök gyerekeket vernek, hogy a világsajtó, a BBC, a CNN ezzel legyen tele. Kedd reggel a Karmelita kolostornál elbontották a kordont.

Puzsér Róbert publicista elmondta, hogy a tévészékházat 2006-ban a tüntető tömeg ostromolta meg. “Az egy organikus valami volt”, ami alulról jött. “Egyébként én is ott voltam a Szabadság téren. Nem ostromoltam, de tüntettem” - tette hozzá Puzsér Róbert. Szerinte 2018-ban már nem egy alulról jövő tiltakozás valósult meg, hanem az ellenzék egy “nagy hisztit csapott le”, amikor kivonultak a Kunigunda utcához. “Visszaélve a saját státuszukkal bemehettek a közintézménybe, ott rendezték a hisztit” - mondta Puzsér. “Nyomorúságos volt” - fogalmazott a publicista a 2018-as eseményekről.

Azt is elmondta Puzsér, hogy az ellenzék valószínűleg azt a logikát követi, hogy annak idejét Orbán Viktor kordont bontott, amiből rendszerváltás lett, tehát most is kordont kell bontani, “meg kell retrózni azt az élményt”.

“2006-ban tényleges rendőri erőszak volt. Azt nem lehet összehasonlítani” - mondta a publicista. “Az, amit az Orbán rendőrei ott fenn a várban művelnek, az legfeljebb a homeopátiás mennyisége annak a mértékű rendőri erőszaknak, ami 2006-ban lezajlott Budapest utcáin” - tette hozzá. Szerinte a történelemnek ezek az ismétlései csak “közröhejbe fullasztják azt a szándékot, az amúgy jogos indulatot, ami az Orbán-rendszerrel szemben felgerjed”.

“Saját történetet kellene írni, nem kölcsönvenni az orbáni vagy a nemzeti radikális földindulásnak a történelmét és azt megretrózni, és arra a nosztalgiára alapozva újraírni valamit, mert ezzel csak magukból csinálnak hülyét és szétégetik azokat az energiákat, amely energiáknak az Orbán-rendszert kéne szétégetniük és nem a nyomorult ellenzékét” - fejtette ki Puzsér Róbert.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés