Puzsér: vajon mivel zsarolják Varga Juditot?

Belföld
Hirdetés

“Ő igazságügyminiszter volt, nem akárki” - mondta Puzsér Róbert publicista Varga Juditról a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Egy igazságügyminiszter, aki nem tudja érvényesíteni a biztonságának az alapvető normáit, érdekeit, az most a nyilvánosságtól kér segítséget? 

Kedd reggel megjelent Magyar Péter hangfelvétele. A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje erről a felvételről előzetesen azt mondta, hogy az 2023 januárjában készült az otthonukban, miután Varga arról beszélt neki, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni. Magyar azt ígérte, a felvételből ki fog derülni, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül.

Varga Judit volt igazságügy miniszter így reagált a felvételre a Facebookon: „Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra. Az az ember volt képes erre, akit 3 fiúgyermekkel ajándékoztam meg. Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést”

„Nézem ezt a kegyetlen arcot, hallgatom ezt a kimért hangot a tegnap esti interjúban, és kiráz a hideg. Hazudik és manipulál. Gyomorforgató. Minden újra eszembe jut, amin az elmúlt 16 év során végig kellett mennem. Korábban is terrorizált és még mindig nem hagyta abba. És folytatja a játszmáit. Ha jól értem, a saját családja védelmében lehallgatja a saját feleségét. De most már őket inkább elárulja és így talán még megmenthető a haza. Mi történik itt? Mi ez az őrület?”

Abban a pillanatban, ahogy kijött a felvétel, érződött a Megafonon és a kormányzati propagandán, hogy rá fognak menni a nőverő figurára, ennek az építésére, amit most a csúcsra járattak - mondta Boros Tamás műsorvezető az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en. Csunderlik Péter történész szerint egy közéleti roncsfilmet látunk magunk előtt. Szerinte “elég árulkodó, hogy meg se próbálják cáfolni, hanem egy az egyben próbálnak terelni, belemenni ebbe az asszonyverős történetbe”. Azt mondja, hogy ezzel az a probléma, hogy például a tusnádfürdői fesztiválon is rendre poén volt, hogy “az asszony nem ember”, hirtelen “olyan érzékenyek lesznek az állítólagos párkapcsolaton belüli erőszakra, mintha hirtelen a CEU gender tanszékén végeztek volna”.

Puzsér Róbert publicista azt mondta, ennek éppen az ellenkezőjét adták elő, és most együtt kellene rettegnünk Varga Judittal, akinek a párkapcsolati megfélemlítettségéről tudhattak a szolgálatok, a főnökei. “Ő igazságügyminiszter volt, nem akárki” - mondta. Egy igazságügyminiszter, aki nem tudja érvényesíteni a biztonságának az alapvető normáit, érdekeit, az most a nyilvánosságtól kér segítséget? 

Boros Tamás visszakérdezett: ha tudott erről a kormányzat, nem volt olyan fontos a számukra, hogy ebből a helyzetből kimentség? Sőt, emlékeztetett, hogy 2023-ban derült ki, hogy sokáig nem is engedték őket elválni.

Miután meghallgatta a felvételt, Puzsér úgy érezte, hogy ez “nem egy teljes értékű atombomba”. Ennél sokkal többet várt, tette hozzá. Ugyanakkor szerinte Magyar Péter a saját szavahihetőségét ássa alá azzal, amikor azt mondja, azért vette fel ezt a beszélgetést, mert a feleségét akarta védeni. “Miért ne lehetne beleállni abba, hogy itt, ebben az országban mocskos maffia kormányoz, és igen, a feleségemmel való magánbeszélgetésemet rögzítettem, mert ez így nem mehet tovább. Nyugodtan beleállhatna, nyugodtan felvállalhatná” - mondta Puzsér Magyarról.

Puzsér úgy véli, hogy aki hallotta a hangfelvételt, annak nem az a benyomása, hogy Varga Judit megfélemlített állapotban mondta azt, amit amúgy nem gondol komolyan. Neki az az érzése, hogy ezt a bejegyzést írta megfélemlített állapotban Varga Judit, hogy mielőbb szabaduljon. Itt egy férj és egy feleség beszélget a munkahelyi dolgokról - tette hozzá.

Szerinte kétségbeesett tagadással fedezi a főnökeit, és feltette Puzsér a kérdést: vajon mivel zsarolják Varga Juditot? Úgy véli, a volt férj nem zsarolja őt, és ha Magyar Péter bármit is követelt tőle, azt Vargának bele kellene foglalnia ebbe a vallomásába. Beszédesnek tartja, hogy a bejegyzése alatt rengeteg a reakció, a megosztás, mégsem lehet kommentelni.

Puzsérnak a hideg futkos a hátán, hogy úgy hívja Varga a volt férjét a posztjaiban, hogy “Magyar Péter”, noha évekig élt vele. Boros Tamás közbeszúrt, hogy ezzel a “szörnyeteggel”, töltenek el időt a gyerekeik, “ez vajon nem izgatja”? Puzsér így folytatja: biztos, hogy Varga Judit írta a bejegyzést? Nem bűzlik ez az egész nagyon? Nem lehet, hogy a főnökeit védi? Nem azért irtózik tőle, mert “a csat megütötte a hátát”, hanem mert ez az ember “most az ő főnökeit támadja”.

Csunderlik Péter árulkodónak tartja, hogy ezt az ügyet nem arra használja ki Varga Judit, hogy a nyomástól felszabadulva felszólaljon a családon belüli erőszak áldozatai mellett. Esetleg megkövesse, hogy nem ratifikálta a kormány az Isztambuli Egyezményt, hogy nem tette prioritássá a bántalmazott nők megvédését, hanem “Orbán Viktor és kormánya mellett áll”.

Arról is beszél Puzsér, hogy Varga felemlegeti, hogy Magyar Péter alkalmatlan, aki csak a felesége révén jutott hozzá ahhoz a státuszhoz, amit betölthetett. “De nem érzékelik azt, hogy ez rájuk üt vissza? Hogy valójában ők azok, akik egy alkalmatlan embert pozícióba helyeznek csak azért, mert a miniszter a felesége? Nem bűzlik ez? Nem bűzlik, hogy asszonyverőket alkalmaznak, akiket most azzal gyanúsítanak, hogy asszonyverők? Dehát évek óta tudják, hogy asszonyverők! És ahelyett, hogy szétválasztották volna őket, hogy megmentsék az édesanyát, ahelyett összepaterolták őket, hogy fenntartsák a látszatot”. “Mindezt az Isten, haza, család jelszavával” - fűzte hozzá Csunderlik Péter.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés