Szoboszlai térdelése: “Bencsik deszakralizálta Szoboszlai személyét”

Belföld
Hirdetés

Szoboszlai Dominik bemutatkozott a Liverpoolban az angol bajnokság nyitó fordulójában, a Chelsea elleni rangadón, és a csapattársaival letérdelt a kezdő sípszó előtt. Ebből itthon balhé lett, Bencsik Gábor például hosszú posztot írt róla, ezt is kivesézték a Spirit FM A bohóc karmai között című műsorában.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik

Bencsik kényszert emlegetett az eset kapcsán, és Tasnádi András is kényszert érez, mondta el az A bohóc karmai között című műsorban a Spirit FM-en. Szerinte ha valaki az angol bajnokságban a játékosok felveszik a többmilliós fizetést, akkor időnként “a szponzorok belerángatják mindenfajta vállalhatatlan dologba” is őket, ő a térdelést is ide teszi.

Ami viszont számára furcsa, hogy Bencsik Gábornak a térdelésről a KISZ, a Kádár-rendszer és a kommunista diktatúra ugrik be, de “ugyanez az ember, amikor bekapcsolja a köztévét, akkor mit érez?”. 

Varsányi Bence az adásban azt mondta: szerinte Bencsikéknél van egyfajta házi verseny, “ki mond nagyobb ökörséget”. Hozzátette, hogy a Premier League-ben egyébként három alkalommal van térdelés, a nyitó héten, a záró héten és a kupadöntőn.

Tasnádi itt kifejtette, hogy jól látni, hogy mi a különbség Anglia és Magyarország között: ott is vita volt erről, és a rendszer korrigált. “Kompromisszum születik és nem az, hogy meghosszabbítjuk Bicskéig” - fogalmazott. Kiemelte, hogy Nyugat-Európában is sok a probléma, “csak mennyire képes az adott társadalom meg az adott közeg kezelni őket”. 

A magyar futballidentitás középpontjába most Szoboszlai Dominik került Tasnádi szerint, és Bencsik így vagy úgy, de “deszakralizálta” Szoboszlai személyét, “és ezért aztán így le kellett venni gyorsan ezt a posztot, hogy ne fussanak túl az indulatok.”

“Az Orbánék tényleg olyan cippolák, akik megidéznek mindenféle démont meg mindenfajta szörnyű XX. és XXI. századi szellemet, és azért időről időre ilyenkor kiderül, hogy nem feltétlenül tudják kontrollálni” - tette hozzá Tasnádi.

A teljes adás itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés