Tarr kirúgása: hős vagy balek?

Belföld
Hirdetés

Minden második magyar a hatalommal empatizál, nem a kisemberrel, véli Puzsér Róbert.

„Szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről” – írja Facebook-oldalán Magyar Péter. A volt zsinati tanácsos felszólalt a Magyar által szervezett szombati tüntetésen, a kegyelmi ügyről azt mondta: elfogadhatatlan, amit Balog Zoltán tett, és az is, ahogyan az ügy kirobbanása óta viselkedik.

Magyar Péter arról írt, hogy Tarr próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, így jogi aggályt nem emelhetnek. „De súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény-ellenes , ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek” – írta. A posztban Magyar Péter azt is bejelentette, hogy felkéri Tarr Zoltánt, hogy legyen az európai parlamenti képviselőjelöltjük.

Csináltak még egy hőst - kommentálta a hírt Horváth Oszkár műsorvezető a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Puzsér Róbert publicista szerint viszont kérdéses, hogy ilyenkor hőst gyártanak-e Magyarországon, vagy balekot. És ez szerinte az ország erkölcsi állapotán múlik.

Sajnos Magyarországon ez még egy nem eldöntött kérdés társadalmi szinten, hogy az, aki a véleményéért kiállva, a saját meggyőződése mentén kiprovokálja az államhatalomnak a haragját, a dühét, és ezáltal önmagát a saját próbaidejében alkalmatlanná teszi, és ezáltal kirúgják, akkor az most ebben a helyzetben egy h.lye balek, magának kereste a bajt, vagy pedig a meggyőződése mentén a saját véleményéért, identitásáért, erkölcsi integritásáért kiállt és kegyetlenül leszámoltak vele ezek a gazemberek, ezért ő egy hős - fejtette ki Puzsér a véleményét. Hozzátette, hogy ez még Navalnij kapcsán sem volt egyértelmű, aki az életével fizetett a meggyőződéséért. Minden második magyar szemében “minek ment oda”, ők a hatalommal empatizálnak, nem az elpusztított kisemberrel. 

Ebben a helyzetben szerinte ez sokkal inkább így lehet, hiszen “csak” kirúgtak valakit egy állami cégtől.

A nemzeti radikális kurzus, ami Orbán Viktor mögött áll és tűzön-vízen rá szavaz, nemzetté lett hamisítva - folytatta Puzsér. Az ő szemükben Tarr Zoltán áruló, és így kell vele bánni - tette hozzá.

Horváth Oszkár beszélt arról is, hogy tízezrek dolgoznak a magyar állam alkalmazásában úgy, hogy “egyébként a büdös életben nem szavaztak a Fideszre, akkor most egyébként ez is probléma?”

A teljes beszélgetés itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés