Toroczkai az Antifa mozgalomról: nem szabad összekeverni az áldozatot az elkövetőkkel

Belföld
Hirdetés

Több esetben is brutális támadás történt az elmúlt napokban Budapesten, a Mi Hazánk azt követeli, hogy minősítsék terrorszervezetté az Antifa mozgalmat. Toroczkai László, a párt elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: ez egy olyan ügy, amikor nem a világnézetet kell nézni, hanem azt, mit mond a Büntető Törvénykönyv.

Úgy véli, az Antifa mozgalom nagyon jól szervezett, és olyan nemzetközi hálózattal rendelkezik, ami megjelent a fővárosban, ők támadhattak járókelőkre. Mint mondta, a kitörés napjával kapcsolatos megemlékezésre érkezőket a frankfurti reptéren a német hatóságok feltartóztattak, de úgy tűnik, hogy ezeket az antifa csoportokat, amelyek Németországban is hasonló támadásokat hajtanak végre, beengedték Magyarországra. Szerinte az antifasizmus teljesen más, mint maga az Antifa mozgalom.

Úgy véli, az Antifa mozgalom profin, szervezetten működik, rendszeresen tartanak kiképzéseket is, sőt, a kurd terrorszervezetekhez járnak kiképzésekre. Arra a felvetésre, hogy a Hatvannégy Vármegye Mozgalomnak is vannak külföldi kapcsolatai, azt felelte: nem szabad összekeverni az áldozatot az elkövetőkkel. Ez egy olyan ügy, amikor nem a világnézetet kell nézni, hanem azt, mit mond a Büntető Törvénykönyv - jegyezte meg.

Toroczkai László szerint a rendőrségnek már Jámbor András és a Szikra Mozgalom rendezvényén közbe kellett volna lépnie, hiszen ott tűnt fel az egyik gazdagréti elkövetőt, akit azóta le is tartóztattak, emellett a rendezvényen feltűnt az egyik kurd terrorszervezet zászlaja is. Hozzátette: a Hatvannégy Vármegye tett feljelentést a rendőrségen az elmúlt héten, mivel szerintük az Antifa mozgalom felhívásai erőszakra buzdítanak, ezeket azonban a rendőrség elutasította.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés