Túllendült a kirúgási inga a Honvédségnél

Belföld
Hirdetés

Úgy tűnik, túllendült a kirúgási inga a Honvédségnél - ezt mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő azzal kapcsolatban, hogy a HVG cikke szerint visszahívnak kirúgott tiszteket is. Azt is elmondta Tarjányi, hogy szükség lenne Budapesten olyan hídra, ami katonai célokat is ellát.

Tarjányi Péter
Tarjányi Péter

Katonai célból tervez a kormány egy új hidat a Dunára Csepelnél, szóltak nemrég erről a hírek. Tarjányi Péter biztonságpolitikai azt mondta erről, hogy át kell nézni az ország közúti hálózatát, hiszen “megváltozott a világunk”. Az elmúlt évtizedekben a magyar építőipar nem foglalkozott azzal, hogy olyan technológiákkal és teherbírással épüljenek meg utak, hidak, amelyek egy esetleges háborúban azt biztosítanák, hogy az adott hálózaton minden katonai technológia gyorsan, különleges átalakítások nélkül át tudjon jutni. Hozzátette, ez a magyar vasúti hálózatra is igaz. 

Mára pedig annyira megváltozott a biztonságpolitikai környezet, hogy ezen változtatni kell, véli Tarjányi. Szerinte nem szakadnának be a jelenleg meglévő hidak, de a kapacitásuk véges. Háborús helyzetben a gyorsaságnak, gyors reagálásnak kiemelt szerepe van - hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő. 

A Honvédség mindeközben kirúgott tiszteket hív vissza - ez Tarjányi Pétert egyáltalán nem lepte meg. Hiába van korszerű haditechnika, ha nincs hozzá biztosítva az emberi oldal, magyarázta. A katonai munkának pedig nagyon fontos része a tapasztalat, fűzte hozzá.

Az elmúlt időszakban viszont a kirúgási inga túllendült, aminek kapcsán több emberhez vissza kellett nyúlnia a Honvédségnek és vissza kellett őket hívni, mert a tudásukra szükség van.

A teljes adás itt visszanézhető:

OSTROM - Megjelent Tarjányi Péter és Vogyerák Anikó könyve! Minden, ami az ukrajnai háború első évében történt. Itt megrendelhető.

Hirdetés
Hirdetés