DK: az új vezérkari főnök futóbolond

Belföld
Hirdetés

Új vezetője van a honvédségnek Böröndi Gábor személyében. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Vadai Ágnes volt a téma kapcsán a Spirit FM Aktuál című műsorának a vendége.

A magyar kormány elhúzódó háborúra számít, részben ez volt az indoka, hogy új vezetőt kapott a honvédség. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint viszont ez nem indok, “valamit ki kellett találni”, fogalmazott az Aktuál című műsorban a Spirit FM-en. Hozzátette, hogyha a DK-nak van tagja a honvédelmi bizottságban, biztosan nem szavazzák meg az új vezérkari főnököt, Böröndi Gábort.

Az új vezérkari főnök az alapján, amiket mondott, egyértelműen egy futóbolond lesz. Nem lehet jobb kifejezést mondani

- nyilatkozta Vadai Ágnes. Szerinte Böröndi olyan dolgokat mondott a meghallgatásán, hogy “szittya gondolkodásmód” és “nukleáris elrettentés visszavezetése a katonai oktatásba, ami a képviselő véleménye alapján “értelmezhetetlen”.

Úgy látja, hogy folytatódik a honvédség destabilizálása, amit óriási problémának lát. “Békeidőben is fontos az, hogy a hadsereg környékén nyugalom legyen, hogy kiszámítható viszonyok legyenek a katonák számára” - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés