#nofilter

Egy bántalmazó kapcsolat margójára

#nofilter - Nők filter nélkül:

“Térj már észhez! Vedd már észre! Miért nem léptél az első pofon után?” és még sorolhatnánk azokat a szállóigéket, amik külső szemlélőként megfogalmazódnak bennünk akkor, amikor valakiről megtudjuk - vagy esetleg csak sejteni véljük-, hogy valamiféle bántalmazó kapcsolatban él.

Sziládi Orsi nevét és arcát vállalva írta meg teljes történetét egy évekig tartó abúzusnak. Talán a könyv szempontjából nem spoiler, ha leírom: amiből végül ki tudott menekülni. De, amit addig átélt, azt senki sem kívánja magának…illetve talán mégis…egyetlen ember: maga az áldozat. Ezt Orsi mondja ki nekem, amikor azt kérdezem tőle, miért nem szállt ki?!

A Hazugságok börtönében című könyv szerzője elénk tár egy olyan világot, amibe hivatalosan csak kevesen látnak bele: amíg tart, addig kizárólag annak személyes elszenvedője. Mert kifelé mindig minden “annyira tökéletes”. 

A bántalmazó kapcsolatokról még mindig kell és fogunk is beszélni. A millió kérdésre választ ad egy korábbi áldozat, az interjú második felében pedig csatlakozik hozzánk Tapasztó Orsi mentálhigiénés szakember.

Műsorvezető: Köböl Anita

Szerkesztő: Szellák Vivien

Programigazgató: Korvin Tibor

Műsorvezetők