Puzsér: a vörös rongyokba öltözött város befogadta Pankotai Lilit, az ellenállót

Belföld
Hirdetés

Pankotai Lili - aki nemrég a Spirit FM #nofilter című műsorának vendége volt - beperli volt iskoláját a TASZ segítésével. Szerinte nem személyes bosszúról van szó, hanem példát akar mutatni. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában úgy vélekedett: fontos, hogy a lány ne váljon a politika játékszerévé. 

Pankotai Lili most a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója. "A vörös rongyokba öltözött város befogadta Pankotai Lilit, az ellenállót" - fogalmazott Puzsér Róbert, hozzátéve: nagyon nehéz lehet ebben a helyzetben egy fiatal lánynak érvényesítenie magát, hogy ne váljon a politika játékszerévé. Mint mondta, a politika hitelességdeficittel küzd, hatalmas a bizalmatlanság a politikusok iránt, mert megtapasztalta a társadalom, hogy folyton hazudnak.

Amikor alulról jön valami, amit nem a politikusok gyártanak, akkor ők azt megpróbálják beterelni "a saját akoljukba" - vélekedett a publicista.

Szerinte ezért a Pankotai Lilihez hasonló figuráknak, akiknek ügyük van, titáni erővel kell tudniuk ellenállni.

Puzsér Róbert azt mondta, Pankotai Lilinek azt javasolja, kövesse Greta Thunberg "működését", vegye észre, hogy mik a veszélyei a közéleti szerepének, és azt, hogy autonómiája hatalmas érték, a hazai ellenzéknek pedig semmije nincs, amire neki szüksége lenne.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés